Jernbane

Jernbane

Om uddannelsen

Om uddannelsenPosted by Henrik N. Jensen 2007-09-22 00:05:28

Hej

Som sagt startede jeg på uddannelsen som lokomotivfører hos DSB d. 2 maj 2007. Nu er jeg så cirka halvvejs gennem uddannelsen, og den første kritiske prøve er bestået. Den største del af den teoretiske uddannelsen er også klaret, så nu går det for det meste ud på at køre tog - hvilket vel egentlig også er den "sjoveste" smiley del.

Der er dog stadig 7-8 ugers skoleundervisning tilbage og et par prøver der skal bestås, men indtil videre føler jeg da, at det går som det skal.

Har du spørgsmål til uddannelsen, så skal jeg forsøge at svare efter bedste evne - og inden for rimelig tid.

Du kan selvfølgelig starte med at læse mine beretninger fra den første del af uddannelsen på http://www.oz1tax.dk/loko/uddannelsen.htm

Henrik

  • Comments(11)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kaj Aage Holdt 2013-12-02 21:27:07

Hej Henrik

Jeg vil bare rose dig for din hjemmeside. I forbindelse med forberedelsen til ansættelsessamtalen hos S-tog i sidste uge, der læste jeg alt hvad du har skrevet om uddannelsesforløbet og jobbet som lokomotivfører. Jeg må sige det har været spændende og lærerigt. Jeg ser frem til at jeg kan følge i dine fodspor og starte 1. februar 2014, hvilket vil sige at samtalen gik godt :) Men flot arbejde og der er lagt mange timer i hjemmesiden, hvilket man slet ikke er i tvivl om. Nu er jeg så nået til næste face i forløbet hvor jeg vil kigge lidt nærmere på de dokumenter du har lagt op.

Endnu engang tak!


Posted by Hans 2012-02-08 19:12:02

Hej Henrik!

(Jeg ved godt, at det er nogle år siden nu, at du fik uddannelsen, men) Tak for den rigtig spændende og interessante "logbog" om uddannelsen til lokomotivfører. Selv om jeg med mine 15 år er lidt for ung til uddannelsen :-) , så er det rigtig sjovt at læse om dine oplevelser. Jeg vil rigtig gerne køre i mit lokalområde på Lokalbanen - også fedt, at du har en beretning derfra!

Stor ros til din side om udd., super god læsning til en - forhåbentlig - en eller anden gang - kommende lokomotivfører ;)

Med venlig hilsen

Hans

Posted by jens 2011-02-09 10:23:07

Hej Henrik

Hvor opretter man sit log ind ?

Posted by Nicolai Larsen 2009-12-18 08:41:40

Hej Henrik.

Jeg er som andre, meget interesseret i at høre om hvad optagelseprøven går ud på. Jeg har sendt min ansøgning til DSB og meldt til jobsbasen. Så er der vel kum at vente til DSB søger flere s-togslokomotivfører?

Venlig hilsen

Nicolai

Posted by Bo Nielsen 2009-01-13 12:59:05

Hej Henrik

Tak for den gode og gennemgående beskrivelse af din uddannelse som Lokofører.

Jeg skal selv starte her D2/2-09 og glæder mig helt vildt til at komme igang, men er stadig en del nervøs for hvordan det kommer til at gå, for må nok indrømme at optagelsesprøven den var der godt nok knald på.

Men din beskrivelse af forløbet er rigtig god læsning for os der skal til at starte op da man ikke rigtigt kan læse andre steder "Hvad jeg ved af " om, hvordan at folk`s opfattelse er af uddannelsen.

Jeg kan fornemme at hvis man hænger i og viser en interesse og IKKE kommer ind og regner med at det bare er noget der skal overstås, så er der en god chance for at bestå de forskellige prøver der kommer henad vejen, og med det mener jeg at der er gode undervisere.

Bo Nielsen

Posted by Søren Larsen 2008-12-12 11:48:46

Hej Henrik,

Vi vil gerne linke til din side fra dsb.dk/blivlokofoerer - er det OK med dig?

Mvh

Søren Larsen

soerla@dsb.dk

Posted by Mark 2008-09-01 17:47:13

Hej Henrik.

Har læst det meste af din uddannelses forløb og det lød meget spændene.

Jeg skal faktisk selv til ansættelsesprøve om en månede og er meget bange for at det vil går galt i dansk, da jeg er ordblind. Det jeg vil spørg dig om er, hvad går ansættelsesprøven ud på, hvilket slags spørgsmål fik du i dansk, mat. og reaktionshastighed?

Jeg vil så gerne at komme af med den sommerfugl som jeg har i maven :-(

Tak på forhånd

MVH.

Mark

Posted by Kim Bilsgaard 2008-08-13 11:29:12

Hej Henrik.

Kom tilfældigt forbi din gode side, jag syntes det var en sjov, at læse mig igennem dine oplevelser under uddannelsen.
Håber selvfølgelig ligeledes vores sektionsleder Steen kigger på siden, da den giver et godt billede af, hvordan en ny mand i virksomheden oplever os.. :-)

Ha det rigtigt godt

"vi ses på banen"

Hilsen

Næstformand LPO S-tog

Kim Bilsgaard

Posted by Mads 2008-07-15 20:36:07

Hej igen :-)

Tak for svaret og tillykke med uddannelsen. Jeg må på jagt et andet sted efter den betjeningsvejledning :-). Jeg ville egentlig også gerne høre lidt mere om den test man skal igennem inden de optager lokofører. Ka du så´en komme med nogle eksempler fra den og ellers bare beskrive den? Og er det den samme test for både S-tog, Fjern-tog og privatbanerne? Rent formelt kan jeg indstilles til uddannelse, så søger pladser på livet løs, men den der test sidder ret så meget i baghovedet på mig, så den er jeg lidt nervøs for!

Mvh Mads

Posted by Henrik 2008-06-14 07:43:00

Hej Mads.

Jeg er færdig med uddannelsen efterhånden, og har nu efterhånden kørt alene i 2½ måned. Det er stadig nyt og spændende :-).

Jeg kan ikke rigtig hjælpe med betjeningsvejledningen til litra MF, da vi kun får til det vi selv skal køre. Det er iøvrigt den absolut sidste del af uddannelsen der handler om litraen. Her går man i dybden med fejlfinding og fejlretning.

Men det har været spændende hele vejen igennem, dog med nogle lange dage ind imellem - der er meget gentagelse - for at vi skal have det på rygraden vil jeg tro.

Posted by Mads 2008-04-09 14:35:34

Hej Henrik

Jeg har læst det hele om lokoføreruddannelsen og det lyder bare rigtig rigtig spændende :-) Jeg er selv igang med at finde mig en plads i førerrummet, så nu håber jeg bare på snart at ku komme ind.

Jeg vil egentlig høre, om du har en betjeningsvejledning til litra MF liggende? Ku godt tænke mig at se nærmere på sådan en IC3´er :-)

Held og lykke med resten af uddannelse, medmindre du selvfølgelig er færdig??

Mvh Mads